Gang van zaken rondom de operatie

Indien u in aanmerking komt voor een operatieve ingreep gaat u naar het bureau opname en de Pré Operatieve Screening (POS). Op het POS wordt bepaald of er nog nader onderzoek of andere consulten, zoals bijvoorbeeld een longarts of cardioloog, noodzakelijk zijn. Bij de planning van een leveroperatie plannen we ook een bed op de afdeling Medium Care of Intensive Care, omdat extra bewaking na de operatie soms tijdens de eerste nacht nodig is.

Op de dag vóór de geplande operatie komt u naar het ziekenhuis. U maakt dan kennis met de verpleegkundige afdeling en de zaalarts die de gegevens nog eens controleert en voorbereidingen treft voor de operatie van de volgende dag.

Op de dag van operatie wordt u naar de verkoeverkamer (uitslaap- en voorbereidings kamer) van de operatiekamer gebracht, alwaar de anesthesist bij u een epiduraal-katheter zal plaatsen. Dit is een slangetje dat tussen de wervels door bij het ruggenmerg wordt gelegd en een paar dagen blijft zitten. Hiermee kan het gebied van de bovenbuik tijdens en na de operatie goed worden verdoofd. Als dit goed functioneert heeft u de eerste dagen postoperatief dan ook geen pijn ten gevolge van de operatie. U krijgt vervolgens een infuus en antibiotica die eenmalig worden gegeven rondom de operatieve procedure. Daarna wordt u naar de operatiekamer gebracht en in slaap gemaakt.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Leverchirurgie
(040) 888 62 30

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving