Leveroperatie

De lever is een bijzonder orgaan. Het is in staat om letterlijk weer aan te groeien. Indien bijvoorbeeld de helft van de lever wordt verwijderd, zal de resterende helft in de loop van de weken in volume toenemen. Er komen nieuwe levercellen (regeneratie) waardoor de functie van de lever volledig herstelt. Het is wel belangrijk dat er na de operatie meer dan 40 % van de lever overblijft om direct na de operatie voldoende leverfunctie te hebben die nodig is voor het herstel. De regeneratie maakt het mogelijk dat wij grote stukken weg kunnen nemen maar ook dat het mogelijk is om meerdere keren aan de lever te opereren omdat deze zich steeds zal herstellen. Dit staat onder andere uitgebreid beschreven in het proefschrift van dr Slooter dat u desgewenst kunt inzien.

Hieronder staat een schematische weergave van de lever. De chirurg zal hierop aangeven waar de tumoren zich in uw situatie bevinden en hoe het operatieplan zal zijn.

lever

Wij vertellen u uitgebreid over de voorgestelde procedure. Wat er gebeurt; Wat de gevolgen zijn; Wat de risico’s zijn; Wat andere opties zijn; Wat u moet verwachten alswe besluiten niet te opereren. Nadat u volledig bent geïnformeerd, nemen wij met u en uw familie een definitieve beslissing en kunnen we eventueel een operatie plannen.

Wilt u een afspraak maken of heeft u vragen?

Leverchirurgie
(040) 888 62 30

Openingstijden
Maandag tot en met vrijdag
08.30 uur tot 17.00 uur

Routebeschrijving